Izvučene grupe 3. memorijalnog turnira “Ramiz Salčin”

Treći zaredom memorijalni turnir “Ramiz Salčin” zasigurno je jedan od futsal turnira koji privlače pažnju svih zaljubljenika “igre na male”. Ove godine turnir će igrati ukupno 24 (dvadesetičetiri) ekipe raspoređene u 8 (osam) grupa. Svaku grupu čine “nosioci grupe” i još dvije ekipe koje će se boriti za prolaz u knock-out fazu memorijala.

This slideshow requires JavaScript.

27. avgusta izvučene su grupe, gdje su uz članove organizacionog odbora učestvovali i predstavnici ekipa, dobili smo slijedeće grupe:

GRUPA 1 – Zamm mC, Tempo, SC Business Liga;

GRUPA 2 – MNK “Željezničar, AKOS, Veterani Armije RBiH;

GRUPA 3 – 11. Juli Srebrenica, Informativni Centar za Gluhe, KCUS;

GRUPA 4 – Sportske.ba, Al Hana Apoteke, Ekonomski Fakultet;

GRUPA 5 – Fondacija “Ramiz Salčin”, BH Telecom, MNK “Dia”;

GRUPA 6 – MNK “Calp” Zenica, SU “Ad Astra”, SU “Red Cells”;

GRUPA 7 – LH Nekretnine, Balon Dekor, SenSu;

GRUPA 8 – Fair Play, SU “Futuro” Hadžići, Federalni MUP.

 

Pored takmičarskog dijela u sklopu svečanog otvaranja turnira, uz obraćanje počasnih gostiju i organizatora, biće upriličena i foto-izložba o liku i djelu Ramiza Salčina, kao i prikazivanje videa o ovom heroju odbranbeno – oslobodilačkog rata.  Također, pobjednik literarnog rada na temu “Ramiz Salčin je živ, samo vi to ne osjećate”, predstavit će, odnosno pročitati, svoje djelo publici u dvorani na Mojmilu, koja nosi naziv po ovom heroju.

Ono što je još važno istaći jeste da se ove godine naplaćuju žuti i crveni kartoni, a sva prikupljena sredstva idu u humanitarne svrhe, tačnije djeci oboljeloj od raka.

Svečano otvaranje memorijalnog turnira “Ramiz Salčin” zakazano je za petak (31.08.) u 19:30 sati, a termine svih utakmica možete pogledati u galeriji.

”Ramiz Salčin je živ, samo vi to ne osjećate!”

 

svitanje.baLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *