Uručena donacija Osnovnoj školi Kozarac

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Aktivnosti projekta „Dajte im razlog za osmijeh“  nastavljenu su danas 29. februara 2020., posjetom OŠ Kozarac gdje su volonteri udruženja Svitanje, mališanima ove škole, uručili 16 ormarića i jedan računar. Ovom posjetom volonteri udruženja Svitanje označili su početak svojih aktivnosti na terenu za 2020. godinu.

OŠ Kozarac je centralna škola, broji oko 280 učenika, ima jednu područnu školu i uglavnom se radi o povratnickoj populaciji. Ovo je naša treća posjeta Kozarcu.

U prethodnim posjetama djeci smo podjelili školski pribor i ruksake a sada smo otišli korak dalje i donirali ormariće i računar koji će, nadamo se, biti od koristi i olakšati izvođenje nastave.

Za osmijehe koje smo izmamiti ovaj put posebno se želimo zahvaliti  prijateljima iz Malezije koji su osigurali sredstva za kupovinu ormarića i nasoj dijaspori iz Švicarske koji su donirali računar, što pokazuje da je projekat „Dajte im razlog za osmijeh“ prepoznat i van granica BiH.

„Već neko vrijeme radimo na ideji kako djeci olakšati preteške torbe. Obzirom da već tri godine surađujemo sa udruženjem Svitanje došli smo do ideje da preko njih krenemo u ovaj projekat. Zamisao je da se učenicima obezbjede ormarići u koje bi mogli odlagati svoje knjige i druge školske materijale. Udruženje Svitanje je evo imalo sluha i danas je su ormarići transportovani do Kozarca i instalirani na odgovaraća mjesta u prostorijama Škole. Pored ormarića doniran je i jedan računar, zajedno sa monitorom. Nadam se da će se učenicima, zahvaljući ovoj donaciji, olakšati njihovo svakodnevno školovanje. Zahvaljujem se Udruženju i nadam se i daljoj saradnji.“- kazala je Hadisa Avdagić, profesorica u OŠ Kozarac, koja je ujedno bila i koordinator ispred pomenute škole.

Udruženje se ovom prilikom zahvaljuje našim donatorima, te volonterima koji su realizovali ovu akciju.

svitanje.ba

Zadnji postovi