Svitanje na proslavi Dana nezavisnosti u Srebrenici

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Jučer, 1. marta 2020. godine, u Srebrenici je upriličen prigodan program povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Program su pripremila djeca iz Osnovne škole u Potočarima a sala srebreničkog Doma kulture je bio mala da primi sve zainteresovane.


Članovi i simpatizeri Svitanja su također prisustvovala na ovoj svečanosti. Na poziv organizatora, 35 članova i simpatizera Svitanja je odlučilo da Dan nezavisnosti proslave upravo u Srebrenici, na mjestu gdje je počinjen i presuđen genocid, mjestu gdje obilježavanje ovog praznika ima najviše smisla.


Učesnici su obišli Memorijalni centar u Potočarima gdje je upriličeno polaganje cvijeća, nakon čega smo se zaputili u Dom kulture u Srebrenici. Tamo je nekoliko hiljada gostiju uživalo u emotivnom programu, pripremljenom od strane učenika srebreničkih škola. Nakon programa smo se družili sa divnom ekipom, organizatorima manifestacije koji su bili izuzetni domaćini. Time je današnji izlet i završen.


U autobusu smo imali priliku čuti i kratko izlaganje na temu “Šta nam znači Dan nezavisnosti”, od strane magistra historije Admira Lisice.
Iz Srebrenice se vraćamo sa mnogo lijepih uspomena i povećanom dozom patrotizma što je svakako i bio cilj ove aktivnosti. Nadamo se da će ova praksa da zaživi u budućnosti i da ćemo Dan nezavisnosti proslavljati organizovano i u drugim gradovima širom Domovine.

svitanje.ba

Zadnji postovi