Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Udruženje „Svitanje“, zajedno sa Odredom izviđača „Sebilj“ organizovao je planinarski izlet na vrh Tajan, 1297 metara nadmorske visine. Prelijep vrh pored Zavidovića sa kojeg se pruža pogled na mnoge bosanskohercegovačke planine i brda, najbolji je dokaz da naša država ima nevjerovatne prirodne ljepote.

Pohod je krenuo od Ponijera u ranim jutarnjim satima, odakle smo laganim hodom, imali prilike da doživimo čarobne trenutke prolazeći kroz maglovitu šumu. Na Tajan smo stigli u 11:00h, gdje je ekipa objedovala, fotografisala se i uživala u pogledu koji pruža ovaj prelijepi vrh. Boravak u prirodi pozitivno utiče, kako na fizičku, tako i na psihičku formu, pa smo uživali u svakom trenutnu provedenom na Tajanu. Iskreno preporučujemo obilazak ovog bosanskohercegovačkog dragulja, ali svih drugih izletišta u našoj domovini.

U izletu je učestvovalo 18 članova OI Sebilj, te isto toliko članova i simpatizera udruženja Svitanje. Nakon Žući i Tajana, organizacija ovogodišnjih izleta bit će nastavljena i na drugim mjestima.

svitanje.ba

Zadnji postovi