Članovi i prijatelji Svitanja putovali u Istanbul

Udruženje Svitanje je u periodu od 26.07. do 03.08. 2019. za svoje članove i simpatizere organizovalo posjetu Istanbulu. Ovo je već druga godina kako se izlet organizuje a cilj je povezati i zbližiti članove i simpatizere, te ih na neki način nagraditi za njihovo učešće u projektima, ali i upoznati bogatu kulturu i historiju Turske. Učesnici su imali priliku da posjete kulturno historijske znamenitosti Istanbula te time osjete čari historije ove države i ovog prelijepog grada na dva kontinenta.

Tokom boravka u Istanbulu posjećena je poznata palača Top Kapi, muzej minijatura Minijaturk, Pier Lotti, Camlica džamija a za oproštaj od ovog prelijepog grada, učesnici su krstarenjem na Bosforu upoznali Istanbul i sa mora. Ovom pohodu prisustvovalo je preko 50 osoba. Uz kulturno-historijsko upoznavanje grada, imali su priliku posjetiti i Bogazici Univerzitet koji je trenutno prvi po kvaliteti obrazovanja u Turskoj. Učesnicu su posjetili i nekoliko nevladinih organizacija koje su lideri u svojim sektorima kada je Turska u pitanju.

Na taj način udruženje Svitanje je nastavilo sa ljetnim aktivnostima kojih je ove godine zaista veliki broj.

Zahvaljujemo se učesnicima te našim vodičima koji su nesebično dali svoj doprinos kako bi ovo putovanje bilo nezaboravno za svakog od nas.

Vidimo se sljedeće godine na nekoj novoj lokaciji.

 

Fotogaleriju pogledajte ovdje!

 

svitanje.baLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *