Članovi i simpatizeri Udruženja Svitanje na izletu u Istanbulu


Ovih dana članovi i simpatizeri Udruženja Svitanje borave u Istanbulu na sedmodnevnom izletu. Aktivnost se realizuje u sklopu projekta „Dajte im razlog za osmijeh“ koji ove godine bilježi desetu godišnjicu od početka njegove realizacije.
Radi se o projektu prikupljanja školskog pribora za djecu širom Bosne i Hercegovine, prvenstveno za djecu u povratničkim mjestima. Izlet traje 7 dana, od 3. do 11. avgusta, a planiran je obilazak brojnih istanbulskih znamenitosti i turističkih mjesta, kao i sjedišta organizacija koje i same podržavaju projekat „Dajte im razlog za osmijeh“.

Ovo putovanje je predviđeno prvenstveno za volontere i to kao svojevrsna nagrada za njihovo dugogodišnje učešće u aktivnostima projekta. Na putovanje je krenulo 60 osoba, prvenstveno mladih ljudi, studenata i učenika srednjih škola.
Udruženje je zajedno sa svojim prijateljima iz Turske obezbijedilo besplatan obilazak svih većih muzeja u Istanbulu, krenuvši od Topkapi muzeja, Aja Sofije i drugih, a delegacija će obići i sjedište humanitarne organizacije IHH, te im uručiti određena sredstva, kao pomoć pri realizaciji nekih od njihovih projekata.
Ovo putovanje je zamišljeno i kao dodatno upoznavanje simpatizera i članova te njihovo jačanje prijateljskih veza. Očekuje se i njihovo učešće i u ovogodišnjoj akciji podjele školskog pribora, početkom mjeseca septembra.

Svitanje.baLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *