Održan seminar: Akademija projektnog menadžmenta”

U prostorijama Centra za lično i profesionalno usavršavanje, 17.3.2019. godine održan je seminar pod nazivom “Akademija projektnog menadžmenta” u organizaciji Udruženja Svitanje i Asocijacije za kulturu, obrazovanje i sport-AKOS.  Seminaru je prisustvovalo 20  učesnika iz Zenice, Tuzle i Sarajeva, a ulogu trenera uzeo je gospodin Amer Osmanković, projekt menadžer kompanije Herbal SPA.

Na samom početku, trener je prezentovao osnovne pretpostavke i teze potrebne za pisanje uspješnog projekta nakon čega su učesnici imali priliku timski pristupiti radionicama na kojima su već uspjeli napraviti dobru podlogu za realizaciju tih projekata.

Osposobljavanje mladih za samostalno pisanje projekata

Amer Osmanković, trener seminara ističe kako je cilj ovog projekta bio osposobljavanje mladih za samostalno pisanje projekata. “Radi se o pisanju projekata po LOD metodologiji UNDP-a. Cilj ovog projekta bio je da učesnici budu u mogućnosti sami napisati projekat, aplicirati ga kod donatora  I realizirati kreativne ideje. Učesnici su danas imali mogućnost naučiti kako dizajnirati projekat, nakon čega su pristupili izradi logičkog okvira, budžeta, plana aktivnosti i izradi finalnog projektnog prijedloga. “  Istakao je kako je vrlo moguće da će projekti koji su učesnici započeli na radionicama, nakon što se finaliziraju, biti dovoljno kvalitetni da se apliciraju na neki od budućih javnih poziva.

This slideshow requires JavaScript.

Fatima Mušinović, dip. socijalni pedagog na seminar je došla ispred organizacije „Put Znanja“, Zenica. Organizacija „Put Znanja“, Zenica pridružena je članica AKOS-a, a usmjerena je na rad sa djecom i tinejdžerima kroz razne edukacije, seminare, izlete i sl. Istakla je kako je seminar bio jako koristan za njihove buduće planove unutar organizacije. „Seminar je protekao u jako lijepoj atmosferi. Mislim da je bio koristan susret i da znanje koje smo ovdje stekli možemo da iskoristimo u budućim aktivnostima koje budemo planirali.“

Učesnici su, također, dolazili ispred Udruženja „Selsebil“, Tuzla kao i „Udruženja studenata psihologije-Sinapsa“, Sarajevo.

Gospodin Osmanković pozvao je sve zainteresovane da se priključe bogatim edukativnim, kulturnim i kreativnim radionicama koje organizuje Udruženje „Svitanje“.

„Pozivam sve mlade ljude, studente, zaposlene i nezaposlene koji žele da se profesionalno usavršavaju da dođu u Svitanje i uključe se u projektne timove, bilo da budu članovi ili sami nosioci projekta, čime bi sebi mogli stvoriti i mogućnost zaposlenja.“

Seminar je bio besplatan za članove Svitanja.

Za Svitanje.ba: Nejra AvdićLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *