Put u Istanbul 03.-11.08.2018.

Put u Istanbul je organizovan za 58 učesnika akcije Dajte im razlog za osmijeh, za djecu povratnika u manji bh. entitet i trajao je od 03. do 11. augusta ove godine. Detalji o projektu Dajte im razlog za osmijeh se mogu pročitati OVDJE.

Učesnici su imali priliku upoznati se sa turskim kulturno-historijskim naslijeđem te uživati u krstarenju Bosforom, panorami koja se pruža s Pierre Lotti-a, posjetiti poznate džamije, Sultan Ahmetovu, Sulejmaniju, Fatihovu, ali i novije Sancaklar i Camlica park u čijoj je blizini i džamija. Pored toga nije manjkalo ni zabave u poznatom Istanbul centru, gdje se nalaze Vialand luna park i veliki šoping centar. Svi učesnici su bili inspirisani ljepotama velikog Istanbula, diveći se njegovoj bogatoj historiji, savršenoj organizaciji i pored velikog broja turista, čistoći i susretljivosti domaćina, naročito kad saznaju da se radi o musafirima iz Bosne i Hercegovine. Pored turističkog dijela putovanja, posjećene su i organizacije koje su donatori spomenutog projekta te su im uručene zahvalnice i prigodni pokloni. Također, vrijedna ekipa je posjetila i sjedište organizacije IHH i tom prilikom im uručili vrijednu donaciju koja će biti iskorištena za stipenidiranje sirijskih jetima.

This slideshow requires JavaScript.

Do narednog puta, ostaju lijepe uspomene, novi kontakti i velika inspiracija da se radom i trudom postignu mnogi uspjesi u našoj zemlji kakve smo vidjeli i doživjeli u Istanbulu.

#ostavitrag

Svitanje.baLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *