Rezultati konkursa za najbolji esej pod nazivom “Moje mjesto na bosanskom ćilimu”

U okviru projekta “‘Dajte im razlog za osmijeh” održano je takmičenje za najbolji esej na temu “Moje mjesto na bosanskom ćilimu” za djecu sa prebivalištem u manjem bh. entitetu.

Radove je ocjenjivala stručna komisija u sastavu dr. sc. Jasmin Hodžić, naučni saradnik na Institutu za jezik Univerziteta u Sarajevu, mr. Nudžejma Softić, lektor na Aljazeera Balkan, mr. Selma Grahić-Bilić, lektor na Hayat TV i Elma Mehić, profesorica bosanskog jezika.

Nakon pregledanih 26 radova koji su stigli na adresu Udruženja, i koji su pritom bili šifrirani, Komisija je odlučila sljedeće:

  1. mjesto i nagradu u iznosu od 1000,00 KM (desetomjesečna stipendija po 100,00 KM) je osvojio je Elmin Bećirović iz Srebrenice učenik 6. razreda osnovne škole;
  2. mjesto i nagradu u iznosu od 500,00 KM (desetomjesečna stipendija po 50,00 KM) je osvojio je Belmin Bećirović iz Srebrenice, učenik 6. razreda osnovne škole;
  3. mjesto i nagradu u iznosu od 500,00 KM (desetomjesečna stipendija po 50,00 KM) osvojila je Hatidža Tatar iz Kotor Varoši, učenica 8. razreda osnovne škole.

Učenici koji su u ukupnom poretku bili među 15 najboljih će imati priliku da tokom mjeseca januara budu gosti Udruženja Svitanje u Sarajevu, gdje će im  tokom 7 dana biti priređen različit edukativno-zabavni program.

Čestitamo  svim dobitnicima nagrada.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *