Udruženje Svitanje upriličilo iftare za 1060 osoba

U mjesecu Ramazanu, Udruženje Svitanje Sarajevo, zajedno sa svojim partnerima i donatorima, organizovalo je 12 iftara za 1060 osoba.

Iftari su upriličeni za povratnike, studente, djecu, članove, te saradnike i prijatelje Udruženja. Naš ramazanski planer je bio gotovo u potpunosti ispunjen druženjima i iftarima. Neki od iftara koje smo organizovali bili su u Sarajevu, Ustikolini, Stocu, Živinicama i Vitezu. U Sarajevu smo organizovali iftare za našu omladinu, prijatelje, simpatizere te članove Udruženja.

Ciljevi ove aktivnosti su poticaj na post, druženje i jačanje međusobnih veza, podrška ugroženim kategorijama itd. U aktivnostima je učestvovao veliki broj volontera koji su pomogli u realizaciji ove aktivnosti.

This slideshow requires JavaScript.

Ove godine, pored standardnih iftara, Udruženje je organizovalo iftar na kojem je prisustvovalo oko 300 osoba. Iftar je bio donatorskog karaktera te je za cilj imao prikupljanje sredstava za projekat „Dajte im razlog za osmijeh“. Ujedno, cilj iftara bio je i da se nagrade dugogodišnji volonteri koji svojim nesebičnim radom i trudom svake godine razvijaju pomenuti projekat. Zahvaljujući njima, ovaj projekat opstaje već 10 godina.

Projekat „Ramazanski iftari“, podržan je od strane Svjetske Asocijacije Muslimanske Omladine WAMY–NEDWE i organizacije Islamic Help iz Velike Britanije.

 

#ostavitrag

Svitanje.baLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *