Udruženje Svitanje upriličilo promociju knjige:”Na krilima sabura”

U prostorijama Općine Novi Grad Sarajevo, 24.06.2019. godine, upriličena je promocija knjige:”Na krilima sabura”, mlade spisateljice, Fikrete Karić.

Promotori ove knjige su bili hfz.prof. Nedim Botić, prof. Isa Balkan i autorica knjige, Fikreta Karić. Program je moderirao još jedan mladi pisac i voditelj, Kerim Sefer.

Knjiga:”Na krilima sabura” je motivacijska knjiga prožeta vjerom u kojoj se prema riječima autorice, između ostalog krije 99 prijedloga za bolji život. Pored književnih karakteristika ujedno posjeduje i naučno-istraživačke odlike. Nauka koja je lako upečatljiva najprije je pedagogija, odnosno učenje života na krilima mašte, a zatim i psihologija, odnosno jačanje čovjekovog duha.

This slideshow requires JavaScript.

Fikreta Karić  je mlada spisateljica, koja boluje od cerebralne paralize, koja poezijom pokušava da se nosi sa surovošću života kojim živi. Autorica je 6 knjiga poezije među kojima su sljedeći naslovi: “Moji snovi”, “Stihovi moje duše”, “Djevojka sa bisernom suzom”, “Ornament ljubavi”, “Majka” te posljednja izdata knjiga “Na krilima sabura”.

Svitanje.ba

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *