Završeno prikupljanje školskog pribora za 1020 učenika u okviru projekta „Dajte im razlog za osmjeh 2018.“

U proteklim danima vikenda 25. i 26. avgusta 2018., volonteri udruženja „Svitanje“ dežurali su ispred marketa, a u cilju prikupljanja školskog pribora za djecu istočne, zapadne i srednje Bosne. Dežure su realizovane na šest različitih lokacija, a prikupljao se pribor za opremanje 1020 đaka, što je ujedno i najveći broj osiguranih ruksaka do sada. Ovo je ujedno i jubilej, obzirom da projekat „Dajte im razlog za osmjeh“, u organizaciji udruženja Svitanje, slavi desetogodišnjicu.

Usporedo sa prikupljanjem, vrijedni volonteri su vršili i pakovanje pribora u ruksake, vodeći računa o razredu koje dijete pohađa.

This slideshow requires JavaScript.

Kao i svake godine odaziv na akciju je bio izuzetno dobar, što još jednom kazuje da je narod u Bosni i Hercegovini itekako osvješćen i da je spreman da učestvuje u humanitarnim akcijama i tako pomogne najugroženije kategorije. Putem dežura je skupljena velika količina pribora, svesaka, olovaka, pernica, slatkiša i ostalog, a ono što je nedostajalo, kupljeno je od donacija koje je Udruženje dobilo u ovu svrhu.

Podjela potpuno opremljenih ruksaka bit će izvršena u subotu i nedjelju 1. i 2. septembra 2018., neposredno pred početak školske godine.Ovim putem zahvaljujemo svima koji su učestvovali u akciji i tako bili dio dobra za društvo u kojem živimo.

 

svitanje.ba

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *