Trinaesta godina projekta “Dajte im razlog za osmijeh”: Podijeljeno 300 školskih ruksaka

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Školskim ruksacima i priborom smo obradovali blizu 300 školaraca iz Livna i Glamoča.

Ove godine smo ispisali novo poglavlje knjige o radosti koju već 1️3️ godina ispisujemo sa našim školarcima širom voljene nam domovine. “Dajte im razlog za osmijeh” nije samo naziv projekta, to je i moto koji nas svake godine pokreće da obradujemo naše školarce, dječake i djevojčice na početku školske godine.

Školskim ruksacima i priborom smo obradovali blizu 300 školaraca iz Livna i Glamoča. Za partnere u projektu smo imali drage prijatelje iz Medžlis Islamske zajednice Livno i Medžlisa Islamske zajednice Glamoč, kojima se ovim putem zahvaljujemo na gostoprimstvu i podršci ovom projektu.

Kao i svake godine, aktivnosti su obuhvatale prikupljanje školskog materijala ispred nekoliko supermarketa u Sarajevu, zatim pakovanja prikupljenog materijala u školske torbe, te na kraju, same podjele. Pored toga projekat je obuhvatao i medijsku promociju, a učešće u je uzelo nekoliko desetina vrijednih volontera Svitanja.

Također, zahvaljujemo se i našim ovogodišnjim prijateljima projekta, kako Konzum Bosna i Hercegovina i TC Robot Socijalno na prilici da postavimo svoje štandove i prikupljamo školski pribor za naše školarce, tako i Akos.ba i Radio BIR na ustupljenom medijskom prostoru i promociji samog projekta.

Posebnu zahvalnost dugujemo Općina Vogošća koja unazad 6 godina podržava naše projekte kako obezbjeđivanjem kombija za prijevoz ruksaka tako i na brojne druge načine.

Jedno veliko hvala i svima vama, našim volonterima, prijateljima, kao i građanima Sarajeva i drugih gradova BiH, koji ste promocijom programa na svojim društvenim mrežama, preporukama, posjetama na našim štandovima, volontiranjem i svakom drugom aktivnošću podržali ovu akciju.

Zadovoljstvo je bilo dijeliti radost s vama!

#ostavi trag


Svitanje.ba

Zadnji postovi