Mladi lideri

Podizanje svijesti o društvenom aktivizmu i uzimanju aktivnog učešća u svim društvenim procesima

Za velike stvari potrebni su sposobni lideri

Projekat Mladi lider ima intenciju promjene navika i običaja, pogleda na svijet, ponašanja i načina življenja i djelovanja mladih ljudi. Želimo mladima ukazati da pozitivne promjene dolaze od njih samih, te i na važnost razvijanja vještina i kompetencija. 

Projekat je svojevrsni doprinos spječavanju mladih da odlaze iz naše zemlje.

Vijesti o projektu

12

seminara / predavanja / radionica

10

izvrsnih i uspješnih predavača

30+

učesnika

Gradim sebe, gradim državu!

Gosti predavači

aida-tule

Aida Tule

Više od jedne decenije radi u oblasti primjene pozitivne psihologije kroz edukaciju i savjetovanje. Djeluje širom BiH u vladinom i nevladinom sektoru, kao i u zemljama EU. Aktivno piše i drži seminare na bosanskom, njemačkom i engleskom jeziku

edin-mehic copy

Edin Mehić

Edin je serijski poduzetnik, dokazano rukovodstvo u poslovanju, investitor i savjetnik, a ujedno i aktivni motivacijski govornik i gost predavač na nekoliko međunarodnih sveučilišta. Kao investitor, mentor i savjetnik doprinio je razvoju aplikacija koje koriste neke od najvećih multinacionalnih kompanija, poput KOOLA, EDU720, Goody, Bizbook, aktivno sudjelovao u kupnji i izgradnji odnosa, kao i širenju tih proizvoda na strana tržišta.

alja pandur

Alija Pandur

Na vlastitu inicijativu, inspirisan uzorima svoje porodice koji su završili Gazi Husrev-begovu medresu, nakon osnovne škole odlazi u Sarajevo i uspješno završava istu. Još dok je bio na poziciji urednika Zemzem-a pokazivao je menadžerske vještine, te nakon Medrese upisuje Ekonomski fakultet u Sarajevu. Za vrijeme studija osniva svoju prvu firmu iistovremeno radi u Gazi Husrev-begovoj medresi kao noćni odgajatelj. Nakon studija sa poslovnim partnerima radi na raznim poduzetničkim poslovnim poduhvatima te danas njegova firma CaDa doo Sarajevo zapošljava preko 200 mladih i obrazovanih saradnika.

Bojana_Skrobic_Omerovic_FB

Bojana Škrobić-Omerović

Karijeru je započela već tokom studija, kada je radila za Vijeće ministara BiH na projektu izrade Razvojne strategije za borbu protiv siromaštva, gdje je stekla ogromno radno iskustvo i naučila dosta o ekonomiji. Dugi niz godina obavljala je funkciju direktorice FIC – Vijeća stranih investitora u Bosni i Hercegovini te prošla niz prestižnih fellowship i studijskih programa, poput IVLP programa profesionalne razmjene američke ambasade, studij liderstva na Oxford Keble univerzitetu, itd. Trenutno je angažovana kao osnivač i CEO jednog od najvećih poduzetničkih i biznis centara u Bosni i Hercegovini, Networks INT.

Edhem-Foco

Edhem Fočo

Edhem Fočo bio je inicijator i jedan od osnivača Al Jazeera Balkans, informativnog kanala koji je razbio barijere u nemirnom regionu Balkana. Uspjeh kanala prepoznat je u brojnim nagradama koje je osvojio u samo nekoliko godina, a gospodin Fočo je izabran za Vision Manager-a godine za regiju. Danas je Edhem Fočo direktor Al Jazeera Network d.o.o. Sarajevo kao i Al Jazeera Balkan festivala dokumentarnog filma, poznatijeg i kao AJB DOC.

pridružite nam se

Pomozite nam da promijenimo
društvo na bolje