Misija

Zajedničkim radom, na temeljima univerzalnih vrijednosti, odgojimo generaciju budućnosti

Vizija

Biti napredna i prepoznatljiva organizacija koja će svojim djelovanjem, na polju edukacije, odgoja i humanitarnog rada, predstavljati primjer uspješnog oblika društvenog aktivizma. Obogatiti društvo pozitivnim i zdravim vrijednostima kroz aktivnosti usmjerene prema svim kategorijama društva, posebno prema mladima.

Mi vjerujemo da sveobuhvatni napredak društva nije moguć bez moralnih osobina tog društva. Stoga smo se posvetili promociji moralnih vrijednosti, kojih u današnjem vremenu veoma nedostaje. Naše edukativne, humanitarne i druge aktivnosti u konačnici imaju za cilj izgradnju pozitivnih osobina i stavova, pogleda na život i svijet, te radne i društvene vrijednosti i navike pojedinaca, a samim tim i društva. Naše aktivnosti su usmjerene prema osobama svih životnih dobi, a posebno prema djeci i mladima. Svaka aktivnost ima odgojnu notu i njome pokušavamo da ostavimo pozitivan trag, kako na onoga ko je realizira, tako i na ciljnu grupu.

Struktura Udruženja je sastavljena od nekoliko sektora kroz koje se izvode svi projekti, ti sektori su: sektor za odgoj, omladinski, humanitarni, dječiji, ženski i projektni sektor.

Budite i vi dio pozitivnih promjena! Pridružite nam se!