Otvorene su prijave za Ljetnu školu Svitanje 2024

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

✅Udruženje Svitanje i ove godine organizuje Ljetnu školu za djecu uzrasta od 9 do 14 godina koja će se održati u periodu od 29.07.2024. do 09.08.2024. godine na lokacijama Stari Grad i Novi Grad.
Ljetna škola je projekat edukativnog i zabavnog karaktera koji se realizira dugi niz godina.
Cilj ovog projekta jeste ponuditi djeci zdravu alternativu i korisno provedeno vrijeme u toku ljetnog raspusta.

Nastava će se održavati radnim danima u terminu od 09:00h do 12:45h a djeca će biti podijeljena u dvije grupe shodno uzrastu (9 do 11 godina mlađa grupa; 12 do 14 godina starija grupa).
Ova nezaboravna avantura pružit će vam priliku da uživate u edukativnim aktivnostima, druženju i zabavi pod stručnim vodstvom našeg nastavnog kadra.

✅ Planirane aktivnosti:
-Obogaćeni nastavni program iz različitih područja (interaktivne radionice sa redovnim i gostujućim profesorima)-Izleti i posjete kulturnim znamenitostima
-Gledanje filmskih projekcija prilagođenih dječijem uzrastu uz radionicu (analiza poruka i tema u filmu)
-Dvodnevni kamp na planini Igman (uz obezbijeđen prijevoz, smještaj i hranu).
Zajedničke aktivnosti i ibadeti u prirodi, zajednički namazi i učenje Kur’ana, izviđačke i kamperske aktivnosti, orijentacija u prostoru, vezivanje kanapa, šetnja u prirodi, posjeta Ratnoj džamiji uz historijski čas, ishrana u prirodi, ljekovito bilje, sportske igre i takmičenja, osnove borilačkih vještina i tehnike samoodbrane; prva pomoć, poligoni u prirodi za razvoj motoričkih sposobnosti; zabavni i edukativni sadržaji, gluma, kviz znanja, društvene igre, večernje aktivnosti uz kampersku vatru i pripovijedanje priča iz sire, povijesti islama, historije BiH, ekologija i očuvanje životne sredine, gosti iznenađenja i još mnogo toga.
-Dodjela certifikata i poklona za sve polaznike kao i nagrada za najbolje učesnike

✅Neke od tema:
-Gdje stanuje sreća
-Bogatstvo koje ne možeš izgubiti
-Puzzle ID
-Zajedno u dobru
-Zahvalnost ima “supermoć”
-Zdravlje-dar koji treba čuvati
-Skriveno blago

✅Cilj ljetne škole:
Naša ljetna škola ima za cilj pružiti djeci poticajno okruženje za učenje i razvoj novih vještina, poticanjem njihove radoznalosti i kreativnosti. Kroz edukativne i zabavne aktivnosti, interaktivne radionice, predavanja i druženje s vršnjacima, želimo ojačati njihovu ljubav prema vjeri i domovini, potaknuti timski duh i poštovanje među polaznicima.

✅Detalji Ljetne škole:

Datum održavanja: Od 29. 07. do 09. 08.2024. godine
Lokacije: Stari Grad i Novi Grad
Rok za prijave: od 28.06. do 07.07.2024. godine
Iznos kotizacije: 100, 00 KM

✅Nakon završene prijavne procedure dobit ćete potvrdu o prijemu vašeg djeteta sa svim potrebnim detaljima.

Kriteriji za odabir polaznika su sljedeći:
➡️Dob: Djeca uzrasta od 9 do 14 godina (za mlađu grupu potrebno je da dijete do početka Ljetne škole ima navršenih 9 godina, a za stariju grupu navršenih 12 godina)
➡️Djeca koja nisu imala priliku pohađati Ljetnu školu ranije: Preferiramo polaznike koji prethodnih godina nisu bili primljeni kako bi im se ove godine omogućilo učešće.
➡️Djeca jetimi: Posebna pažnja bit će posvećena djeci koja su jetimi, kako bi im se pružila prilika da sudjeluju u kampu i iskoriste edukativne i društvene prednosti koje Ljetna škola nudi.
➡️Ravnoteža između spola: Nastojimo osigurati ravnotežu između djevojčica i dječaka među polaznicima Ljetne škole
➡️Djeca redovnih i aktivnih članova Udruženja: Kako bismo ojačali zajednicu i podržali njihovo sudjelovanje u aktivnostima Udruženja, dajemo prednost prijavama djece čije su porodice redovni i aktivni članovi našeg Udruženja
➡️Pravovremena prijava: Prijave koje su podnesene nakon isteka roka neće biti uzete u obzir pri donošenju odluke.

📞Svoje dijete možete prijaviti klikom na jedan od sljedećih linkova:

STARI GRAD: https://forms.gle/VzTxBnaj7uWuNt4t5

NOVI GRAD: https://forms.gle/CZHvXDxadz3ebaGY8

Prijave traju do 07. jula 2024. godine. Za ostale informacije se možete obratiti na mail: svitanje.ljetnaskola@gmail.comž

☀️Radujemo se što ćemo zajedno dijeliti nezaboravne uspomene ovog ljeta!🏞️

Zadnji postovi