Ramazanski izvještaj: Podijeljeno 815 paketa i iftara

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Još jedan ramazan je za nama a to je ujedno  prilika da izvršimo obračun onoga što je urađeno i postignuto u ovom svetom mjesecu.

Udruženje Svitanje je u sklopu ramazanskih aktivnosti realizovalo nekoliko projekata od općeg društvenog značaja.

U prvom redu radi se o projektima podjele iftara i paketa.

Zajedno sa svojim donatorima Udruženje je obezbijedilo iftare za ugrožene kategorije društva kao i hitne službe.

U saradnji sa Narodnom kuhinjom Stari Grad podijeljeni su iftari za 200 korisnika kuhinje. Hitnim službama su iftari obezbjeđivani sedmično jedanput a po potrebi i više puta. U ovaj projekat su bile uključene službe: Hitna Pomoć Kantona Sarajevo, Policijske Uprave Novi Grad, Dobrinja i Rajlovac, Profesionalna Vatrogasna Jedinica Stup i Skenderija te Dom Zdravlja Ilijaš.

Ciljevi ove aktivnosti su poticaj na post, druženje i jačanje međusobnih veza, podrška ugroženim kategorijama itd. U aktivnostima je učestvovao veliki broj volontera koji su pomogli u realizaciji ove aktivnosti. Ovim putem im zahvaljujemo na pomoći, kao i našim donatorima.

Ramazanski poklon paketi, njih 250, podijeljeni su civilnim žrtvama rata kao i ostalim socijalno ugroženim kategorijama društva.

Paketi su podijeljeni između ostalog u Gacku-Fazlagića Kuli, Bileći, Ustikolini, Vitezu, te u općinama Kantona Sarajevo.

Ovaj projekat je realizovan u koordinaciji sa medžlisima Islamske Zajednice u BiH, Unijom Civilnih žrtava rata, Centrima za socijalni rad kao i mjesnim zajednicama.

#ostavitrag

Svitanje.ba

Zadnji postovi