Prepoznatljiv projekat: Završena “Ljetna škola – SVITANJE 2021.”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Podjelom nagrada, paketića i diploma za sve učesnike Ljetne škole označen je završetak Ljetne škole Svitanje 2021. Prethodne tri sedmice djeca su se družila i učila na zabavan način sa svojim redovnim ali i gostujućim profesorima, i to na području tri sarajevske općine: Stari Grad, Novi Grad i Ilidža. Školu je pohađalo 90 učenika, nastavu je izvodilo 6 redovnih i 6 gostujućih profesora.

Svakog radnog dana realizirane su radionice na različite teme. Govorilo se o blagom postupanju prema biljkama i životinjama, o pametnom korištenju interneta, o važnosti traganja za istinom te osvještenom pristupu stereotipima i predrasudama, o organizaciji vremena i drugo. Pored toga, djeca su uživala u brojnim igrama na otvorenom, a neki su prvi put čuli i učestvovali u izviđačkim aktivnostima.

Djeca su imala priliku upoznati se i družiti sa reprezentativcima BIH u sjedećoj odbojci. Također, djeca su bila u posjeti hotela Malak Regency Hotel te su upoznati sa važnosti uvažavanja svakog gosta, kao i važnosti adekvatne komunakacije. Iako je Ljetna škola završena sigurni smo da će prijateljstva koja su ovdje sklopljena ostati trajna i da će se djeca družiti i u budućim projektima Udruženja.

Više fotografija možete pronaći na facebook stranici Udruženja.

#ostavi trag


Svitanje.ba

Zadnji postovi