Darovano 140 bajramskih paketića

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U jednoj pjesmici se kaže “Djeca su ukras svijeta” i zaista je tako. Trećeg dana ramazanskog bajrama, 6. maja 2022., imali priliku da se uvjerimo u to na podjeli bajramskih paketića u dva povratnička mjesta: Kozarac i Vrbanjci.

Naša vrijedna ekipa je bajramskim paketićima obradovala 141 dijete. Ekipu Svitanja je činila grupa od 15 članova Udruženja koji su pored podjele paketića imali priliku obići džamiju Ferhadiju u Banja Luci, džamiju u Kozarcu, ali i Osnovnu školu u Vrbanjcima gdje su nas ljubazni domaćini srdačno primili i upoznali sa svojom borbom za bosanski jezik.

Svjedočili smo i brojnim dječijim osmijesima i ugodnoj atmosferi prožetoj bosanskohercegovačkim duhom. Sve nas je to podsjetilo na istinske ljudske vrijednosti polazeći od činjenice da su insani jedni drugima najveća blagodat.

Daljina nije prepreka da bi se učinilo dobro djelo, pa je shodno tome ovo četvrta godina uspješno realizovanog projekta “Bajramski paketići”.

Veliko hvala za sve donatore koji su pomogli da se ovaj projekat realizuje. Hvala svim aktivistima koji su učestvovali u pakovanju i distribuciji paketića. Veliko hvala Civilnoj zaštiti Vogošća koji svake godine o obezbjeđuju prevoz, kako bajramskih paketića, tako i školskih torbi u okviru projekta “Dajte im razlog za osmijeh”.

svitanje.ba

Zadnji postovi