Karavane dobra: Učestvujte u online humanitarnom bazaru

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Projekat “Dajte im razlog za osmijeh”, nastavlja dalje sa svojim aktivnostima. Ovaj put u sklopu aktivnosti pod nazivom “Karavane dobra”.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, nismo bili u prilici da organizujemo dolazak djece iz manjeg bh entiteta na zimski raspust u Sarajevo. Zbog toga smo odlučili da mi njih posjetimo, da se družimo sa njima te im uručimo poklone. To su vrijedna djeca koja su učestvovala na literarnim takmičenjima, pisali o Bosni, bosanskom jeziku, bosanskom ćilimu, o ljubavi prema Domovini.

Zato smo odlučili da stavimo na prodaju njihove radove koje su napravili na prošlogodišnjem “Zimskom raspustu”. Radi se o prekrasnim predmetima, napravljenim i ukrašenim decoupage tehnikom, urađenim zajedno sa vrijednim članovima udruženja Udruženje ,,Zlatni kist”

Cijena jednog predmeta je minimalno 60 KM, ali svi oni koji žele da dodatno doprinesu ovom projektu, isti mogu platiti i više, po njihovim mogućnostima i željama (preuzimanje predmeta u prostorijama Udruženja u ulici Olimpijska 30, Mojmilo). Od prikupljenih sredstava će biti kupljeni pokloni za djecu. Također, svoje priloge možete donirati i putem računa

Udruženja:Banka: Bosna Bank International – BBI

Primalac: Udruženje Svitanje, Sagrdžije 43., Sarajevo

Svrha plaćanja: Donacija za projekat Karavane dobra

Broj računa: 1410010001506575

Ili jednostavno, spakovane paketiće mogu donijeti direktno u prostorije Udruženja.

Kontakt telefon: 062-255-701

(Fotografije predmeta su u galeriji na Facebook profilu Udruženja)

#ostavitrag

Svitanje.ba

Zadnji postovi