Otvorene su prijave za Ljetnu školu Svitanje 2021!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Udruženje Svitanje tradicionalno i u 2021. godini organizuje ljetni program za djecu, pod nazivom „Ljetna škola Svitanje“. Radi se o projektu koji Udruženje realizuje već dugi niz godina a koji svojim sadržajem i kvalitetom, ali i rezultatima, te reakcijom roditelja važi za idealno mjesto u kojem će Vaše dijete provesti dio ljetnog raspusta, ispunjenog korisnim i zanimljivim sadržajem.

Ljetna škola je projekat Udruženja Svitanje edukativnog i zabavnog karaktera, koji za cilj ima doprinijeti odgoju i promociji univerzalnih vrijednosti, a namijenjen je djeci uzrasta od 9 do 14 godina. Učesnici će imati priliku da uče o svojoj vjeri kao izvoru pozitivnih i plemenitih vrijednosti, lijepom ponašanju, prijateljstvu, društvenom aktivizmu i sl. Također, učestvovat će u različitim kreativnim radionicama, zabavnim i edukativnim igrama te će imati zanimljiv boravak na otvorenom.

Ljetna škola će trajati tri sedmice i biće realizovana u periodu od 26.7. do 13.8.2021. godine.

U toku Ljetne škole biće poduzete sve mjere zaštite (dezinfekcija ruku, distanca između djece, posebna obuća unutar škole i drugo). Pored toga, Udruženje zadržava pravo odgađanja Ljetne škole ukoliko se pogorša epidemiološka situacija.

Ljetna škola 2021.

Nastava će se održavati na tri lokacije, i to na području općina:

•          Stari Grad – u prostorijama Prve Bošnjačke Gimnazije

•          Novi Grad – u prostorijama Osnovne škole Fatima Gunić

•          Ilidža – u prostorijama Prve Osnovne Škole 

Za rad s djecom su angažovani nastavnici:

1.         hfz. Amra Strika – Stari Grad, mlađa grupa

2.         Amina Čolaković – Stari Grad, starija grupa

3.         hfz. Medina Živčić-Moco – Novi Grad, mlađa grupa

4.         Admir Iković – Novi Grad, starija grupa

5.         Aida Memić – Ilidža, mlađa grupa

6.         hfz. Nedim Botić – Ilidža, starija grupa

Ljetna škola će biti organizovana za djecu od 9 do 14 godina, a učesnici će na osnovu starosne dobi biti podijeljeni u mlađe (9-11) i starije (12-14) grupe.

Nastava će se održavati u terminu od 10:00 do 14:00 sati, sa izuzetkom lokacije Stari Grad gdje nastava traje u terminu od 09:00 do 13:00.

Cijena kotizacije za učešće u Ljetnoj školi iznosi 30,00 BAM, a o detaljima i načinu uplate bićete obaviješteni nakon što dobijete potvrdu da je Vaše dijete primljeno.

Svoje dijete možete prijaviti klikom na jedan od sljedećih linkova:

Stari Grad

Novi Grad

Ilidža

Prijave traju do 16. jula. Za ostale informacije se možete obratiti na mail: svitanje.ljetnaskola@gmail.com ili na broj telefona: 063 002 649.

#ostavi trag


Svitanje.ba

Zadnji postovi