Javni poziv za osnovne škole za sudjelovanje u projektu Budi i ti eko heroj, sačuvajmo našu okolinu!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Udruženje Svitanje organizuje projekat koji ima za cilj podizanje nivoa ekološke svijesti kod djece. Ovaj projekat podržan je od strane Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

U sklopu projekta predstavnici osnovnih škola imaće priliku naučiti osnovne strukture životne sredine, koje aktivnosti utiču na narušavanje balansa prirodnih procesa, te kako možemo doprinijeti boljim uvjetima života u okruženju u kojem živimo, zatim o bitnostima bosanskohercegovačkih endema i koliko su značajni u našem životu.

Učesnici će imati priliku da uz svoju kreativnost i timski rad uspješno prođu sve tačke projekta i budu najbolji. Prvi dan projekta učenici eko sekcija proširit će svoje znanje sa stručnjakom iz oblasti ekologije i sudjelovati u interaktivnoj radionici sa vrlo zanimljivim sadržajem.

Vrlo važnoj temi posvetićemo se u toku projekta a to je plastika i njeno ispravno odlaganje, gdje će predstavnici škola imati priliku pokazati koliko su vrijedni i ekološki osviješteni. Na posljednjoj aktivnosti cjelokupnog projekta učesnici će dobiti poklone, lideri/nastavnici ekoloških sekcija posebna priznanja a najbolja škola vrijedne poklone.
Za sve učesnike projekta planiran je izlet na Dan planete Zemlje u prirodi gdje ćemo zajedničkim snagama poslati snažnu poruku za ekologiju i doprinijeti podizanju ekološke svijesti u našem društvu.
Mi to želimo, mi to možemo!

Ekologija je naš život potrebni su nam heroji, pa budi i ti eko heroj sačuvajmo našu okolinu.

  • Početak prve aktivnosti planiran je 05.03. 2022. godine u prostorijama Udruženja Svitanje, Sagrdžije 43. u 09:00h

Pravo učešća imaju eko sekcije osnovnih škola sa područja općina Ilidža, Novi Grad Sarajevo, Novo Sarajevo, Centar i Stari Grad, a krajnji rok za prijave je 18. 02. 2022. godine. Prijave slati putem linka:

https://forms.gle/DpGo5KTwHcb4EEGu8

Sve detaljnije informacije o realizaciji projekta  možete dobiti pozivom na broj:  061/506-866.

#ostavitrag

Svitanje.ba

Zadnji postovi